Åbne kurser

På det her kursus får du hele pakken!

  • Et solidt håndværk der gør dig i stand til at lave tegninger, der skaber klarhed, ejerskab og fælles retning

  • Tusch på hænderne – basal men effektiv tegneteknik
  • Forskellige grafiske figurer og symboler, der tydeligt og enkelt formidler processer og forståelse i samtaler
  • Plancher, skabeloner og andet tegnemateriale til brug direkte efter kurset i dit arbejde!
  • En lækker værktøjskasse med tusser fra Neuland og en arbejdsbog designet af Frank og Jimi.
  • Tusser og materialer til en værdi af 500 kr.

Kom med hvis du vil lave oplæg, præsentationer og notater til møder, i undervisning eller i projektsammenhænge der virker og huskes.

Vi klæder dig på til at bruge det at tegne, som et redskab til kommunikation og formidling. Vi opbygger sammen en Ikon Bank med mennesker, ting, følelser, processer osv., en ready-to-use pallette af skabeloner og præsentationsmodeller, kendskab til forskellige materialer, farvelære, viden om og brug af tekst som grafisk element og viden om hvordan visuelle virkemidler virker og påvirker.

 

Der arbejdes på kurset med

At bruge og give visuelle redskaber til formidling af mundtlige eller skriftlige budskaber, så det fanger bedst muligt og skaber mest muligt frirum til læring.

Arbejdet med Visuel Facilitering er relevant for alle, der vil formidle et emne, et budskab eller lignende og gerne vil opnå større fælles forståelse og overblik med det der præsenteres.

Visuel Facilitering henvender sig til alle, der har fanget fidusen med at bruge billeder til at understøtte det der skrives eller siges i praksis.

Hvem er det for:

Visuel Facilitering er for alle der arbejder med formidling, undervisning, mødeledelses, processer, samtaler, projekter, innovation og vi kunne blive ved. Kort sagt alle der kommunikerer – for sig selv eller for og med fælleskabet.

 

Kursusdatoer

Pris:

5.995,- ekskl. moms

Viborg:

Dato kommer

Program

 

Dag 1
På dag 1 arbejdes der med at opbygge tegnekundskaber. Det foregår ved at lege, blive præsenteret for en masse basis tegning og øvelser.

Vi fokuserer her primært på at få forståelsen af at bruge tegningen til at understøtte indsamling af data.

Dvs. vi tegner og opbygger en Ikon Bank og vi sætter tegninger og tekst sammen til plakater der kan hjælpe os med at få svar på spørgsmål.

Gennemgåede træner vi i at lytte, se, opleve og tegne – både i form af sketchnoting under oplæg, men også øvelser der udvikler direkte på de kompetencer.

Konkret vil dagen se sådan her ud:

Intro
Basis tegning
Ikon bank, indføring i ting/produkter, følelser/adfærd og proces/metode
Storytelling – opbygning af tegninger, sammensætning af basis tegning og Ikon Bank
Recording – lyt, se, oplev og tegn.

Dag 2
Anden dag handler meget om de store tegninger – vi skal op i størrelse, og der skal farver på. Vi skal fortsætte med at sætte ikonerne og basis tegneriet sammen.

Nu arbejder vi med at præsentere materialer. På dag 1 indsamlede vi data – nu viser vi det. Vi tegner store plakater med udgangspunkt i deltagernes egne projekter, så det de arbejder med på kurset kan bruges når de kommer hjem.

Dagen vil i overskrifter se sådan her ud:

Opsamling siden dag 1
Basis tegning, forsættelsen
Storytelling i stort format
Recording
Eget projekt
Afslutning og afrunding

 

Praktisk info

Når du har tilmeldt dig kurset modtager du en bekræftelse på din tilmelding. Includeret i prisen er fuld forplejning i løbet af dagen (morgenkaffe med brød, lækker frokost og eftermiddagskaffe med lidt sødt).

I løbet af dagen vil der være kaffe, te, vand og frugt ad libitum.

Er der hensyn vi skal tage ifm din forplejning, så skriv det lige til os.

 

Afmelding

Du kan uden beregning afmelde dig kurser 4 uger inden kursusstart.

Melder du fra mellem 4 og 2 uger før starten, koster det 50% af kursusprisen og sker afmeldingen mindre end 14 dage før kursusstart tilbagebetales kursusgebyret ikke.

Du kan dog altid overdrage din plads til en kollega eller vi kan finde et nyt tidspunkt for kurset.